Veel gestelde vragen

De uitgezette routes (7,5, 15, 25, en 40km) lopen door het schitterende Gaasterland, met bossen, glooiende landschappen en de IJsselmeerkust. Door deelname doe je niet alleen jezelf een plezier. Het inschrijfgeld komt namelijk ten goede aan de Stichting BMFM (lokaal) en aan Star Children in Nepal. Voor meer informatie zie bij 'Projecten'.

De inschrijving wordt definitief op het moment dat het inschrijfbedrag via het Ideal betalingsysteem bij de organisatie is binnen gekomen. Je moet er wel voor zorgen dan er op het opgegeven rekeningnummer voldoende saldo is. Na een correct verlopen inschrijving ontvangt je een bevestigingsmail op het door jou ingevulde emailadres.

Nee, dit is niet mogelijk. Tot en met 4 mei kan worden ingeschreven via de website, daarna wordt de inschrijving geblokkeerd, omdat de inschrijfgelden voor de aanvang worden geïncasseerd en er deelnamelijsten moeten worden gemaakt. Inschrijving daarna is uitsluitend nog mogelijk aan de start.

Ja, dit is altijd mogelijk. Echter verstandiger is het om voortijdig via internet in te schrijven, je bent dan zeker dat de startkaart klaar ligt en snel van start kunt.

Er is in voldoende mate parkeerruimte voorhanden. Verkeersregelaars leiden het parkeren in goede banen, volg altijd hun instructies op. Aan het parkeren zijn overigens géén kosten verbonden.

Ja, langs de route zijn op diverse plaatsen E.H.B.O. posten, bemand door deskundig personeel.

De organisatie is in handen van Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif. Langs de route op oversteekplaatsen zorgen gediplomeerde verkeersregelaars voor de veiligheid. Alle medewerkers doen de werkzaamheden op vrijwillige basis, het volledige inschrijfgeld komt dan ook terecht bij de goede doelen.

Ja, er wordt gezorgd voor versnaperingen en iets te drinken op diverse punten langs de routes. Verder lopen de routes langs diverse horecagelegenheden waar van alles te krijgen is.

Ja, langs de route zijn op diverse plaatsen mobiele toiletunits en plaskruizen geplaatst.

Ja, als je de route van 7,5, 15, 25 of 40 km hebt afgelegd en het juiste aantal stempels bemachtigd, dan ontvang je na afloop een fraaie herinneringsmedaille.

Ja, honden mogen meelopen tijdens de Gaasterland Wandeltocht, mits aangelijnd gedurende de gehele route.

Vanaf het AZC in Balk wordt je terug gebracht naar de manege (start).

De  starttijden zijn alsvolgt:

Afstand

 40km:                08:00 – 09:00 uur  
 25km:                08:30 – 10:00 uur  
 15km:                10:00 – 12:00 uur 
 7,5km:               10:00 – 12:00 uur