Stichting Bouwen met Bouma's

De stichting is ontstaan vanuit de familie Bouma in Nijlân in Fryslan. Een zoon uit het gezin Bouma was van 1993 tot 2016 werkzaam in Zambia, als missionaris/priester. In 2005 vatten enkele van zijn broers het plan op om daar ook de handen uit de mouwen te steken. 

Er werd een stichting opgericht Bouwen met Bouma's en vanaf 2006 bouwen ieder jaar enkele vrijwilligers vanuit Nederland daar zes weken lang aan kleinschalige bouwprojecten. Zo werden o.a. een keuken bij een weeshuis, een ziekenzaaltje, een opvang voor hoogzwangere vrouwen, een school voor gehandicapte kinderen en op diverse plaatsen scholen (klaslokalen) gebouwd. 

Behalve een aantal bouwers gaat er vanuit Fryslan ieder jaar ook een container met goederen (kleding, laptops, naaimachines, boeken e.d.) naar Zambia. 

De stichting begon in Fryslan in 2005 maar is inmiddels uitgewaaierd over een groot deel van Nederland. Jaarlijks ontvangt deze stichting door spontane giften zo'n 40.000. Ook de goederen die met de container naar Zambia gaan worden uit heel Nederland aangeleverd. http://www.bouwenmetboumas.nl/


S
tichting De Zonnebloem

Even naar het winkelcentrum, uitwaaien op het strand, samen naar het tuincentrum of thuis een goed gesprek hebben onder het genot van een kopje koffie. Vrijwilligers van de Zonnebloem staan klaar voor ouderen en mensen met een beperking.